#1 2018-09-05 11:56:09

santi.m
Member
Registered: 2018-09-05
Posts: 3

ReportServer 3.0.3 Ldap integration

Hello.
We are trying to integrate logon process of reportserver with Ldap. (AD)
According to old posts from 2.0.2 version, rs.authenticator.pams should be set to an empty value:
rs.authenticator.pams =

When I set to an empty value and restart tomcat, logon process fails. No message appears, just empty reportserver front page, no username/password boxes, nothing.
Thanks.

Santi

Offline

#2 2018-09-07 11:22:04

Rodion
Member
Registered: 2017-05-17
Posts: 13

Re: ReportServer 3.0.3 Ldap integration

Hello santi,

i could imitate your problem.
You have to change it to "net.datenwerke.rs.authenticator.service.pam.UserPasswordPAM", then it works.

Best wishes,
Rodion

Offline

#3 2018-09-07 15:05:45

santi.m
Member
Registered: 2018-09-05
Posts: 3

Re: ReportServer 3.0.3 Ldap integration

Thanks for your answer Rodion.
I have already tried this before and I get "login attempt failed", just with imported users.
For example, using imported 'rstest' user, I see in log:
####### LdapPAM: authenticate notoken (result=AuthenticationResult(false, null, false)
####### LdapPAM: authenticate with local password: fail
####### LdapPAM: authenticate against directory server: success
####### LdapPAM: authenticate success (usr=rstest)
####### LdapPAM: authenticate notoken (result=AuthenticationResult(false, null, false)

Authentication seems to work ok, but I can't login.
User has been allowed into Reportsever to access: Administration > Permissions > ReportServer Access
Thanks

Offline

#4 2018-09-25 07:21:51

eduardo
Administrator
Registered: 2016-11-01
Posts: 759

Re: ReportServer 3.0.3 Ldap integration

Hi Santi,

when you have an empty value, i.e. rs.authenticator.pams =
you said no message appears, just the empty reportserver frontpage. Could you please try again and check the tomcat logs for any error message ?

Have you installed the PAMs ? check this for a tutorial: https://reportserver.net/blog/2013/08/0 … ntication/
check the section on "Authenticating Users".

Which exact reportserver version are you using? (rsversion.properties).

Regards,
Eduardo

Offline

#5 2018-10-01 14:00:59

santi.m
Member
Registered: 2018-09-05
Posts: 3

Re: ReportServer 3.0.3 Ldap integration

Yes, PAM is already installed and user are properly imported, but not authenticated.

version=RS3.0.3-6002
schemaversion=RS3.0-9
buildDate=1512818790612-2017-12-09-12-26-19

Offline

Board footer

Powered by FluxBB