#1 2019-04-02 10:19:02

saroshmk
Member
From: Palampur, India
Registered: 2018-07-17
Posts: 11

JasperReport - HTML rendering not WYSIWYG

Dear All,

I'm building a dashboard using JasperReports running as a dadget. The report renders right in PDF mode, but when I switch to HTML, some of the content disappears. I have overlapping list elements on the report and on the HTML preview, I find that the lower element is not rendered.

Is my understanding of the problem right? Is there a way to workaround this?

We are considering a redesign of the look and feel keeping this constraint in mind, but before we do that, I wanted to check whether this is an issue that will go away in the future?

I'm running ReportServer v3.0.6

Thanks in advance!
Sarosh

Offline

#2 2019-04-03 07:41:46

eduardo
Administrator
Registered: 2016-11-01
Posts: 1,250
Website

Re: JasperReport - HTML rendering not WYSIWYG

Hi Sarosh,

do you have some screenshots of the issue? The best would be to have a minimal jasper report using the demo data so it could be easily reproduced.

Regards,
Eduardo

Offline

#3 2019-04-03 10:54:51

saroshmk
Member
From: Palampur, India
Registered: 2018-07-17
Posts: 11

Re: JasperReport - HTML rendering not WYSIWYG

Hello Eduardo,

Thanks for the help with this. The screenshots can be accessed at:

PDF Preview: https://ibb.co/PtMdDMK
HTML Preview: https://ibb.co/dp9CN05

We had to overlap the jr:list element (green text) over the staticText element (the metric title) to achieve the look and feel of our spec. In the HTML preview, the green text disappears. Leads us to believe that it is the overlap that is not rendering right.

The JRXML:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!-- Created with Jaspersoft Studio version 6.6.0.final using JasperReports Library version 6.6.0  -->
<jasperReport xmlns="http://jasperreports.sourceforge.net/jasperreports" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xsi:schemaLocation="http://jasperreports.sourceforge.net/jasperreports http://jasperreports.sourceforge.net/xsd/jasperreport.xsd" name="EzDashboard_MediumPanel" pageWidth="317" pageHeight="156" columnWidth="317" leftMargin="0" rightMargin="0" topMargin="0" bottomMargin="0" uuid="7cdc4034-026f-4b2b-ae26-14f88ea1cd07">
	<property name="com.jaspersoft.studio.data.sql.tables" value=""/>
	<property name="com.jaspersoft.studio.data.defaultdataadapter" value="trunk/DataAdapter.xml"/>
	<property name="com.jaspersoft.studio.unit.pageHeight" value="pixel"/>
	<property name="com.jaspersoft.studio.unit.pageWidth" value="pixel"/>
	<property name="com.jaspersoft.studio.unit.bottomMargin" value="pixel"/>
	<property name="com.jaspersoft.studio.unit.columnWidth" value="pixel"/>
	<property name="com.jaspersoft.studio.unit.columnSpacing" value="pixel"/>
	<style name="EzDashboard_Metric_Numeric" mode="Opaque" forecolor="#008050" hTextAlign="Left" vTextAlign="Top" pattern="#,##0.###" fontName="Open Sans" fontSize="24" isBold="false"/>
	<style name="EzDashboard_Metric_Amount" mode="Opaque" forecolor="#008050" hTextAlign="Left" vTextAlign="Middle" pattern="#,##0.###" fontName="Open Sans" fontSize="33" isBold="false"/>
	<style name="EzDashboard_Metric_Title" forecolor="#222222" hTextAlign="Left" fontName="Open Sans" fontSize="13"/>
	<style name="EzDashboard_Metric_Text" forecolor="#595959" hTextAlign="Left" fontName="Open Sans" fontSize="9"/>
	<style name="EzDashboard_Metric_HelpText" forecolor="#2469C6" hTextAlign="Left" fontName="Open Sans" fontSize="9"/>
	<subDataset name="TileDS" uuid="a535adca-7e28-4c4b-8922-add2bcd49b55">
		<property name="com.jaspersoft.studio.data.sql.tables" value=""/>
		<property name="com.jaspersoft.studio.data.defaultdataadapter" value="trunk/DataAdapter.xml"/>
		<parameter name="TileMetric" class="java.lang.Integer"/>
		<queryString language="SQL">
			<![CDATA[select 235 as metric]]>
		</queryString>
		<field name="metric" class="java.lang.Integer">
			<property name="com.jaspersoft.studio.field.label" value="metric"/>
		</field>
	</subDataset>
	<queryString language="SQL">
		<![CDATA[select 1]]>
	</queryString>
	<field name="?column?" class="java.lang.Integer">
		<property name="com.jaspersoft.studio.field.label" value="?column?"/>
	</field>
	<detail>
		<band height="156">
			<componentElement>
				<reportElement x="8" y="9" width="302" height="36" uuid="2e1f2c31-43ed-4cba-8ae4-fa850c34d21a"/>
				<jr:list xmlns:jr="http://jasperreports.sourceforge.net/jasperreports/components" xsi:schemaLocation="http://jasperreports.sourceforge.net/jasperreports/components http://jasperreports.sourceforge.net/xsd/components.xsd" printOrder="Vertical">
					<datasetRun subDataset="TileDS" uuid="046f1768-b32c-4e41-8232-0cf679cbd157">
						<datasetParameter name="TileMetric">
							<datasetParameterExpression><![CDATA[$F{?column?}]]></datasetParameterExpression>
						</datasetParameter>
						<connectionExpression><![CDATA[$P{REPORT_CONNECTION}]]></connectionExpression>
					</datasetRun>
					<jr:listContents height="36" width="302">
						<textField>
							<reportElement style="EzDashboard_Metric_Numeric" x="0" y="0" width="144" height="36" uuid="ced9b0ad-da3a-4523-b9aa-a78f2b286461"/>
							<textElement verticalAlignment="Top"/>
							<textFieldExpression><![CDATA[$F{metric}]]></textFieldExpression>
						</textField>
					</jr:listContents>
				</jr:list>
			</componentElement>
			<staticText>
				<reportElement style="EzDashboard_Metric_Title" mode="Transparent" x="8" y="40" width="302" height="20" uuid="de494ea5-686b-4a35-80e4-476247d14b1a"/>
				<textElement verticalAlignment="Middle">
					<font fontName="Open Sans" size="13" isBold="false"/>
				</textElement>
				<text><![CDATA[Metric Title]]></text>
			</staticText>
		</band>
	</detail>
</jasperReport>

Regards,
Sarosh

Last edited by saroshmk (2019-04-03 11:00:53)

Offline

#4 2019-04-09 11:46:45

saroshmk
Member
From: Palampur, India
Registered: 2018-07-17
Posts: 11

Re: JasperReport - HTML rendering not WYSIWYG

Hello Eduardo

Is there an update or a workaround that I can try?

Sarosh

Offline

#5 2019-04-16 10:39:06

eduardo
Administrator
Registered: 2016-11-01
Posts: 1,250
Website

Re: JasperReport - HTML rendering not WYSIWYG

Hi saroshmk,

thanks for the report. We are looking into this in ticket RS-3396. I will update here when I have more information.

Regards,
Eduardo

Offline

#6 2019-04-18 12:37:26

saroshmk
Member
From: Palampur, India
Registered: 2018-07-17
Posts: 11

Re: JasperReport - HTML rendering not WYSIWYG

Thats great. Thanks much!

Offline

Board footer

Powered by FluxBB